Poštovani,

Uslovi korišćenja definišu pravila pri kupovini, odnosno predstavljaju Kodeks ponašanja u skladu sa kojim postupaju pružaoci usluga.

Ugovorne odredbe i sajt sačinjeni su na srpskom jeziku.

Uslovi korišćenja su sastavni deo ugovora.

Imajte u vidu da nakon slanja porudžbenice – on line poručivanjem nekog od proizvoda iz naše internet prodavnice, i potvrde telefonom i E-mailom od strane ovlašćenog lica MI PIACE doo, neopozivo prihvatate da poručenu robu i platite.

1. OPŠTI USLOVI
1.1.INFORMACIJA O USLOVIMA

Ovaj dokument određuje uslove i odredbe korišćenja internet stranice – sajta, te uslove kupovine usluga na ovoj internet stranici, uključujući elektronsku trgovinu robom koji predstavlja vid daljinske trgovine kao i pružanje usluge informacionog društva (u daljem tekstu „Uslovi i odredbe“).

Na uslove poslovanja primenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektronskoj trgovini, Zakon o trgovini, Zakon o obligacionim odnosima, kao i ostali važeći propisi Republike Srbije.

Prihvatanjem Uslova i odredaba, prihvata se i način otkaza narudžbine, odnosno ulaganja reklamacije na pruženu uslugu i proceduru povraćaja naplaćenih sredstava od strane kompanije MI PIACE doo.

Molimo Vas da pre internet narudžbine, odnosno kupovine pažljivo pročitate Uslove i odredbe, jer se registracijom na sajtu i/ili online kupovinom smatra da ste sa njihovom sadržinom upoznati i saglasni.

Ovu stranicu uređuje MI PIACE doo.

Zadržavamo pravo da u bilo kom trenutku izmenimo, dopunimo, ukinemo ili na bilo koji drugi način korigujemo bilo koju od ovde navedenih Uslova korišćenja. Svaka izmena i dopuna Uslova korišćenja, izjave o poverljivosti podataka itd. stupa na snagu u času objave na internet stranici, osim ukoliko je drugačije odredjeno.

1.2. KORIŠĆENJE INTERNET STRANICE

Internet prodavnicu geberitconcept.store možete koristiti kao gost – postilac ili registrovani korisnik. U oba slučaja, morate ostaviti svoje podatke, kako bi se kupovina realizovala – ime i prezime, E-mail adresu, adresu za isporuku robe i svoj telefon.

Gost – posetilac ne verifikuje svoju E-mail adresu i ne otvara mu se nalog sa šifrom, što znači da neće moći da pregleda svoju istoriju kupovine i prilikom svake sledeće kupovine će morati ponovo da unese sve podatke, kao da prvi put kupuje preko naše internet prodavnice.

Za registraciju u internet trgovini posetilac koristi svoju E-mail adresu kako bi kreirao korisničko ime i lozinku. Korisničko ime i lozinka nedvosmisleno su povezani s unetim podacima. Posetilac registracijom garantuje da je punoletna i poslovno sposobna osoba. Registrovani korisnik dobija svoj nalog u našoj internet prodavnici koji će koristiti prilikom svih narednih kupovina.

Momentom registracije dajete svoju izričitu saglasnosti da ovu internet stranu koristite na sopstvenu odgovornost.

Ova izjava o odgovornosti odnosi se na svu neposrednu (stvarnu štetu), ili posrednu štetu (izmaklu dobit), eventualne ozlede izazvane bilo kakvim nedostacima, greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prenosu, računarskim virusom, prekidom u komunikacijskoj vezi, krađom, uništenjem ili neovlašćenim pristupom, promenama ili zloupotrebom zapisa na računarskoj opremi.

Upozoravamo Vas da internet trgovina ne može da se koristi bez upotrebe računarske opreme i interneta. Registrovani korisnik je isključivo odgovoran za nabavku, korišćenje i održavanje svoje računarske opreme, uključujući a ne ograničavajući se na celokupni softver i hardver koji poseduje i koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korišćenje naše internet stranice. Nismo odgovorni ni za kakva oštećenja koja bi potencijalno mogla nastati kao posledica korišćenja našeg sajta.

1.3. POLITIKA PRIVATNOSTI

1.3.1. Zaštita privatnosti korisnika
„U ime MI PIACE doo obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima
BIB.2200.P.014-OBR.10 Strana 5 / 18
Verzija 3.3 od 30.11.2020.
kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni MI PIACE doo odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.“

1.3.2. Zaštita poverljivih podataka o transakciji
„Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.“

1.3.3. Povraćaj sredstava
 „U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, GeberitConcept je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice“.

Sve o politici privatnosti možete pročitati u posebnom odeljku našeg sajta koji obrađuje ovu materiju.

2. NARUDŽBINA
2.1 Registracija

Za internet kupovinu potrebno je imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine. Kupovinu možete obaviti kao registrovani korisnik ili kao gost/posetilac.

2.2. Narudžbina

Proizvodi se naručuju putem korpe. Slanjem narudžbenice istovremeno prihvatete i obavezu plaćanja.
Pri pronalasku proizvoda koji Vas zanima, kliknite na njegovu sliku. Otvoriće Vam se prozor sa uvećanim prikazom željenog proizvoda, njegovom fotografijom, šifrom pod kojom se vodi u našoj\ online radnji, opisom proizvoda, načinom upotrebe, neto količinom, kao i prodajnom cenom. Ako je proizvod na popustu, biće iskazana umanjena cena. Klikom na opciju “kupi”, uz označavanje količine željenih proizvoda, proizvod smeštate u virtuelnu potrošačku korpu.

Ako želite da kupite više proizvoda, kliknite na “nastavi”. Ukoliko ste završili sa kupovinom, kliknite na “korpu”. Sada ćete videti sliku poručenog proizvoda, njegov naziv, šifru, poručenu količinu, cenu, ostvareni popust, nakon čega imate mogućnost da odustanete od dalje porudžbine ili da nastavite, odabirom načina plaćanja. Po unošenju svih potrebnih podataka, kliknite na “potvrdi porudžbinu”. Sada je Vaša porudžbina poslata.

Nakon prijema porudžbine putem internet (on line) prodavnice, ovlašćeno lice prodavca je dužno da izvrši telefonsku potvrdu porudžbine, pozivom na telefon koji ste ostavili u obrascu za prijavu, nakon čega će i elektronski potvrdi prijem iste.

UPOZORAVAJU SE KUPCI DA PRE TELEFONSKE POTVRDE NARUDŽBINE NE VRŠE UPLATU PORUČENE ROBE.

Ukoliko prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, a o tome će obavestiti kupca E-mailom i telefonom, sa spiskom proizvoda koje nije u mogućnosti da isporuči u tom trenutku i predviđeni rok za njihovu isporuku. Nakon što ovlašćeno lice MI PIACE doo telefonski potvrdi Vašu porudžbinu, narudžbina se smatra konačnom. MI PIACE doo se obavezuje da naručene proizvode isporuči ispravne, u predvidjenom roku. U slučaju bilo kakve promene, prodavac je u obavezi da obavesti kupca o nastaloj promeni prilikom potvrdjivanja porudžbine telefonskim putem.

2.3. Plaćanje

Proizvodi koji se kupuju preko naše internet prodavnice mogu se plaćati na sledeće načine:

a. platnim karticama na sajtu
b. poručene proizvode možete platiti NAKON TELEFONSKE POTVRDE PORUDŽBINE preko neke od aplikacija za elektronsko plaćanje, uplatnicom u banci ili pošti, direktno na račun internet prodavnice Geberit concept, na račun broj: 160-442695-18 kod banke Intesa.

Da bismo mogli da pratimo uplatu i porudžbenicu, neophodno je da u pozivu na broj na uplatnici upišete broj koji se generiše pri naručivanju.

2.4. Cena

Sve cene naših proizvoda su izražene u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD), sa uključenim PDV-om. Isporuku vršimo isključivo na teritoriji Republike Srbije. Cene istaknute na našem sajtu su obavezujuće.

2.5. Konverzija

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).Za  informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.  Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valut kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost  neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

3. NAČIN I ROK ISPORUKE
3.1. NAČIN ISPORUKE
3.1.1. REDOVNE ISPORUKE

Pakovanje sanitarija i kupatilskog nameštaja koji se šalje poštom se dodatno naplaćuje. Info: +381 69 1111 960

Dostava Beograd (do 20 km)

Za porudžbine u iznosu od 10.000,00 ili više, dostava je besplatna (osim za tuš kade, sanitarije i nameštaj)

Za porudžbine u iznosu ispod 10.000,00 rsd dostava se naplaćuje po sedećem cenovniku i paketi stižu sledećeg dana:

Masa pošiljkeCena po jednoj pošiljci  
od 0 do 0,5 kg350,00 rsd  
od 0,5 do 2 kg420,00 rsd  
od 2 do 5 kg550,00 rsd  
od 5 do 10 kg710,00 rsd  
od 10 do 20 kg980,00 rsd

Ukoliko paket prelazi masu od 20 kg ili dimenzije 60x50x50 cm tretira se kao regularna pošiljka i stiže u roku od 5 dana.

Dostava tuš kada, sanitarija i nameštaja je 1.500,00 rsd.

Roba se dostavlja do mesta na kojem se može prići vozilom. 

Osim ako se ne dogovori drugačije.

Dostava Srbija

Za porudžbine u iznosu od 20.000,00 ili više, dostava je besplatna (osim za tuš kade, sanitarije i nameštaj)

Za porudžbine u iznosu ispod 20.000,00 rsd dostava se naplaćuje po sedećem cenovniku i paketi stižu sledećeg dana:

Masa pošiljkeCena po jednoj pošiljci  
od 0 do 0,5 kg350,00 rsd  
od 0,5 do 2 kg420,00 rsd  
od 2 do 5 kg550,00 rsd  
od 5 do 10 kg710,00 rsd  
od 10 do 20 kg980,00 rsd

Ukoliko paket prelazi masu od 20 kg ili dimenzije 60x50x50 cm tretira se kao regularna pošiljka i stiže u roku od 5 dana.

Dostava tuš kada, sanitarija i nameštaja je 42,00 rsd po kilometru (računa se jedan pravac) + putarina.

Roba se dostavlja do mesta na kojem se može prići vozilom. 

Osim ako se ne dogovori drugačije.

ROK ISPORUKE

Za sve porudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka i za koje je potvrđeno da su na stanju, se u roku do 72h (tri radna dana) predaju kurirskoj službi. Ako je porudžbina izvršena radnog dana posle 12h, računa se kao da je ista izvršena narednog dana do 12h. Ovo je iz razloga što se presek porudžbina vrši svakog dana u 12h.

Ako je porudžbina izvršena preko vikenda (subota i nedelja) dostava se vrši kao i za porudžbine primljene u ponedeljak. Za porudžbine izvršene za vreme praznika koji su neradni dani, smatraće se da su izvršene prvog radnog dana nakon praznika, do 12h.

Isporuka robe se ne vrši subotom i nedeljom ni praznicima koji su neradni dani.

4. POLITIKA REKLAMACIJE I OTKAZ NARUDŽBINE

Kupovina proizvoda online je, po odredbi člana 5. stav 1. tačka 8. Zakona o Zaštiti potrošača (“Sl. glasnik RS”, br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) vrsta ugovora na daljinu koji se zaključuje između nas, kao trgovaca i Vas, kao potrošača u okviru organizovane prodaje na daljinu bez istovremenog fizičkog prisustva trgovca i potrošača, isključivom upotrebom jednog ili više sredstava komunikacije na daljinu do trenutka zaključenja ugovora, uključujući i sam trenutak zaključenja.

To znači da Vi, kao kupac, odnosno potrošač imate određena prava I obaveze, o kojima Vas obaveštavamo ovim putem:

4.1. Odustanak od ugovora na daljinu

Ukoliko ste kupili personalizovanu robu koja se ne može vratiti zbog originalne zaštite, a istu ste otpečatili nakon isporuke, nemate pravo na odustanak od ugovora na daljinu.

U svim ostalim slučajevima potrošač ima pravo da odustane od ugovora na daljinu, bez obzira na razlog, u roku od 14 dana od dana prijema robe.

Istekom roka od 14 dana od dana prijema poručenog proizvoda prestaje pravo kupca na odustanak od ugovora.

Obrazac za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu dobićete uz isporučenu robu. Takodje, u pdf formatu ga imate na našem sajtu, pa ga možete odštampati.

Obrazac za odustanak ugovora je potrebno da popunite i u roku od 14 dana od dana prijema robe pošaljete preporučenom poštom na sledeću adresu:

MI PIACE doo 11000
Beograd, Višegradska 24

PDF – Obrazac za odustankak od ugovora

4.1.1. obaveze trgovca kod odustanka od ugovora na daljinu

U slučaju da nam blagovremeno, u roku od 14 dana od dana prijema proizvoda, pošaljete preporučenom poštom obrazac za odustanak od ugovora, imamo obavezu da bez odlaganja izvršimo povraćaj uplate koju smo od Vas primili, umanjenu za troškove isporuke.

Refundaciju kupoprodajne cene umanjenu za troškove isporuke ćemo izvršiti kada nam vratite robu od čije kupovine ste odustali ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali, u zavisnosti od toga šta nastupa prvo.

4.1.2. obaveze kupca kod odustanka od ugovora na daljinu

Potrošač – kupac je u obavezi da vrati robu trgovcu bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste poslali obrazac za odustanak. Roba je vraćena u roku ako ste je poslali pre isteka roka od 14 dana od dana slanja obrasca za odustanak.

Troškove povraćaja robe snosi sam kupac.

4.2. Reklamacije

Online potrošači mogu uložiti zahtev za otklanjanje nesaobraznosti/ reklamaciju na kupljeni proizvod.

Reklamaciju možete uložiti ukoliko Vam je isporučena roba koja nije saobrazna poručenoj i oglašenoj robi, odnosno ako je došlo do oštećenja robe u transportu ili pri izradi proizvoda.

U tom slučaju imate pravo na zamenu proizvoda, o našem trošku, ili pravo na umanjenje cene ili raskid ugovora I povraćaj novca. Potrošač ima pravo I na opravku proizvoda, ukoliko je to moguće, s obzirom na njegovu prirodu.

Da biste započeli postupak reklamacije, neophodno je da nam dostavite Zahtev za otklanjanje nesaobraznosti/reklamaciju, u dva primerka. Takodje, možete ga odštampati sa našeg sajta. Potrebno je da ga popunite i zajedno sa kupljenim proizvodom i fiskalnim računom ili drugim dokazom o kupovini preporučenom poštom ili kurirskom službom pošaljete na našu adresu:

MI PIACE doo 11000
Beograd Višegradska 24
PDF obrazac zahteva za Reklamaciju

Po prijemu zahteva za otklanjanje nesaobraznosti/reklamacije, jedan primerak Zahteva sa popunjenim podacima o broju iz evidencije reklamacija, potpisom i pečatom trgovca ćemo Vam vratiti poštom ili elektronski, kako biste imali dokaz o uloženoj reklamaciji.

Prodavac je dužan da vodi evidenciju primljenih reklamacija i da je čuva najmanje dve godine od dana podnošenja reklamacija potrošača.

Evidencija o primljenim reklamacijama vodi se u obliku ukoričene knjige ili u elektronskom obliku i sadrži naročito podatke o podnosiocu i datumu prijema reklamacije, podatke o robi, kratkom opisu nesaobraznosti i zahtevu iz reklamacije, datumu izdavanja potvrde o prijemu reklamacije, odluci o odgovoru potrošaču, datumu dostavljanja te odluke, ugovorenom primerenom roku za rešavanje na koji se saglasio potrošač, načinu i datumu rešavanja reklamacije, kao i informacije o produžavanju roka za rešavanje reklamacije.

Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Odgovor prodavca na reklamaciju potrošača mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije. Rok ne može da bude duži od 15 dana od dana podnošenja reklamacije.

Prodavac je dužan da postupi u skladu sa odlukom, predlogom i rokom za rešavanje reklamacije, ukoliko je dobio prethodnu saglasnost potrošača.

Ukoliko prodavac iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da udovolji zahtevu potrošača u roku koji je dogovoren, dužan je da o produžavanju roka za rešavanje reklamacije obavesti potrošača i navede rok u kome će je rešiti, kao i da dobije njegovu saglasnost, što je u obavezi da evidentira u evidenciji primljenih reklamacija. Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.

Reklamaciju ne možete uložiti u slučaju da smatrate da kupljeni proizvod nema svojstva koja ste Vi očekivali, a koja nisu u skladu sa proizvođačkom specifikacijom. Svi artikli koji su u prodaji su originalne robne marke i odgovaraju specifikacijama koje su za konkretan proizvod navedene.

Reklamaciju ne možemo uvažiti u slučaju defekta na proizvodu koji je nastao kao posledica neodgovarajuće upotrebe.

TAČNOST

Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka.

Informacije na ovom sajtu mogu biti nepotpune ili zastarele. Mi preuzimamo podatke od proizvodjača ili uvoznika, te ih kopiramo i memorišemo i ne prihvatamo odgovornost za njihovu tačnost.

ODGOVORNOST

Prodavac se trudi kako bi se osigurala ažurnost i tačnost informacija objavljenih na svojim stranicama.

Neki od proizvoda koje možete kupiti na geberitconcept.store nisu odmah dostupni, o čemu ćete biti obavešteni putem mejla ili telefonske potvrde porudžbine

U slučaju neažurnog podatka na sajtu u pogledu vremena isporuke, cene proizvoda ili cene isporuke, kupac će telefonom i elektronski biti obavešten o izmenjenim uslovima i biće mu omogućeno da odustane od kupovine, ukoliko nije saglasan sa novim uslovima.

Prodavac nije odgovoran za mišljenja o proizvodima koja su napisana od strane posetilaca.
Prodavac će pre objavljivanja pregledati mišljenja I odbiti objavljivanje onih koja sadrže očigledne neistine, koja dovode u zabludu ili su uvredljivog karaktera.

Prodavac snosi odgovornost za eventualna oštećenja, uništenje, gubitak, manjak sadržaja u pošiljci isključivo do momenta predaje pošiljke kurirskoj službi. Ukoliko korisnik konstatuje da je pošiljka oštećena, uništena, izgubljena, manjak sadržaja u pošiljci ili je pošiljka otvorena, kupac se mora obratiti dostavljaču i započeti postupak reklamacije. Prodavac će zajedno sa dostavljačem učiniti sve dase reklamacija reši u najkraćem roku.

Ne prihvatamo bilo kakvu odgovornost za primljene porudžbine ili isporučenu robu osobama mladjim od 18 godina.

SAGLASNOST

Kupac je u obavezi da pre kupovine putem ovog web sajta, odnosno zaključenja ugovora na daljinu, pročita ove Uslove korišćenja. Uslovi korišćenja sastavni su deo ugovora na daljinu. Registracijom na našem sajtu i/ili kupovinom kao gost/posetilac sajta, dajete svoju izričitu i neopozivu saglasnost da ste u potpunosti upoznati i saglasni sa navedenim Uslovima korišćenja, sa svim pravnim i faktičkim posledicama istog.

PRITUŽBE

Zadovoljstvo naših korisnika je naš apsolutni prioritet.

O uslovima i načinima odustanka od kupovine I ulaganja reklamacija, kao I postupku I načinu njihovog rešavanja, pročitajte u tekstu iznad.

Za sve ostale sugestije, primedbe ili pritužbe, možete nas kontaktirati putem elektronske pošte na jednu od sledećih adresa:

info@svetkupatila.com

Osoba zadužena za kontakt sa korisnicima će Vam se javiti telefonom ili odgovoriti putem elektronske pošte, u roku od pet radnih dana od ulaganja pritužbe I obavestiti Vas o načinu rešavanja Vaše pritužbe.

MI PIACE doo se bavi isključivo internet prodajom i nema prodajni objekat u kome se mogu pogledati proizvodi.