Adaptacija kupatila

Adaptacija kupatila

u Blog

Adaptacija - renoviranje kupatila.

Adaptacija kupatila. Kupili ste novi stan i želite da ga uredite po vašim željama ili možda želite da osvežite izgled sadašnjeg. Renoviranje stana može da bude veoma skup proces, i ako želite da budete zadovoljni rezultatom, nema prostora za greške. Ovo se posebno odnosi na kupatilo i cevi za vodu i kanalizaciju. Treba uklopiti i ugraditi ugradni vodokotlić i sve ostale kupatilske elemente u relativno malom prostoru. Zvuči komplikovano? I jeste, i zato je važno da se adaptacija, a pogotovo ono što se nalazi iza zida, odradi profesionalno i koristeći kvalitetne materijale i proizvode. Jer WC šolju ili lavabo možete u svakom  trenutku da promenite za skuplje i lepše, dok će kod ugradnih instalacija to ići mnogo teže.

Svet kupatila se adaptacijama kupatila bavi 35 godina. Za sve te godine usavršili smo metode rada i stekli smo veliko iskustvo. Još jedna važna stvar je to što smo ovlašćeni Geberit instalater i serviser, što garantuje kvalitet obavljenog posla. Sada vam nudimo ugradnju celokupnog Geberitovog programa kao i stručnu pomoć i podršku. Cena adaptacije najviše zavisi od materijala koji se ugrađuje, tako da kupatilo može da košta 3000 evra ali i 33000 evra i više. Sve zavisi od vaših želja, afiniteta i mogućnosti. Zato za vaš novac tražite ono najkvalitetnije. 
Svet kupatila se bavi isključivo prodajom i ugradnjom Geberitovog programa. Cevni sistemi, instalacioni sistemi, sanitarije i kupatilski nameštaj, senzorske slavine, 

Proces adaptacije kupatila

Ukoliko je u pitanju renoviranje već gotovog kupatila prvi korak je demontaža postojećih sanitarija, skidanje pločica, i postojeće kanalizacione i vodovodne instalacije . Zatim sledi veoma bitan korak planiranja rasporeda i uklapanja cevi za kanalizaciju i cevi za toplu i hladnu vodu. Za kanalizaciju koristimo Geberit Silent PP  i Silent Pro cevi i napravljene su od robusnog i izdržljivog materijala. Njihova čvrstoća i dihtunzi od EPDM-a garantuju tih, pouzdan i nepropustan sistem odvođenja. Za hladnu i toplu vodu koristimo Geberit Mepla cevi koje su otporne na pritisak i koroziju i pogodne za sve kvalitete vode. Nakon instalacije ugradnog vodokotlića, slivnika, i ostalih ugradnih elemenata kao što je Geberit Duofix umivaonik i zidnu slavinu iz One serije, oni se povezuju sa vodom i kanalizacijom. Kada je ono iza zida završeno i kada su pločice postavljene, prelazi se na lakši deo.

Po unapred osmišljenom planu instaliraju se sanitarije, kupatilski nameštaj i podloga za tuširanje (ili zidni odvod tuša) koje ste vi odabrali. Imamo veliku ponudu kupatilskog nameštaja i sanitarija u kojoj ćete naći sve što vam je potrebno za moderno a istovremeno i funkcionalno kupatilo. Sve to je podeljeno u 10 kupatilskih serija, od kojih svaka ima svoj karakterističan dizajn i paletu boja, a sve ih odlikuje moderan izgled, visoka funkcionalnost i kvalitet izrade. Mi vam preporučujemo da se držite jedne serije koju ste odabrali, kako bi vaše kupatilo estetski bilo u skladu. Naš favorit je Geberit One serija koja je ove godine znatno obogaćena. Takođe ćemo spomenuti i Selnova Compact seriju specijalno namenjenu za mala i gostinska kupatila. Pored WC šolje i umivaonika koji su neophodni, mi mislimo da bi svako kupatilo trebebalo da ima i prostor za odlaganje u vidu ormarića za umivaonik ili bočnog ormarića, kao i neko od ogledala iz Geberitove ponude, od kojih se ističu novi Geberit One elementi sa ogledalom sa predzidnom ili ugradnom montažom.

I izgled i funkcionalnost

Što se tiše prostora za tuširanje, postoji nekoliko opcija. Ako želite maksimalni komfor prilikom tuširanja, tu su tuš podloge Sestra, od kamene smole, i Setaplano, od mineralnih materijala. Ove podloge dostupne su u velikom broju dimenzije te se mogu uklopiti u svako kupatilo. Ako ne želite da pod bude u celosti prekriven pločicama, rešenje su CleanLine tuš kanalice i zidni odvod tuša. Sva ova rešenja se lako čiste i održavaju higijenu na visokom nivou.
Još jedna stvar koju ne smemo da zaboravimo je Geberit tipka za aktiviranje koja će dati završni pečat vašem kupatilu. Dostupne su razne boje, teksture i materijali, jedino je bitno da tipka bude iz iste serija kao i ugradni vodokotlić. Naš savet je da prvo izaberete tipku, a onda prema njoj ugradni vodokotlić. Sa ovime, adaptacija kupatila je završena.

Adaptacija kupatila

Adaptacija kupatila - rezultat će vas oduševiti

Radovi su gotovi, nameštaj je namontiran i prašina je očišćena. Pred vama se nalazi moderno i elegantno kupatilo opremljeno po vašem ukusu, željama i potrebama. Ovome je značajno donelo opsežno planiranje. Veoma je bitno da nam kažete sve vaše želje, jedino onda možemo da stvorimo kupatilo po vašem ukusu. Takođe, mi ćemo vam dati korisne savete i sugestije i preporučiti najbolja rešenja iz Geberitovog programa za vaše kupatilo. Svi proizvodi iz Geberitovog asortimana prate parolu Design meets function, što znači savršena ravnoteža između dizajna i funkcionalnosti. Vaše novo kupatilo će vas oduševiti svojim izgledom a vaš boravak u njemu predstavljaće vam pravo uživanje.