Geberit

Geberit

u Blog

VODEĆA EVROPSKA KOMPANIJA ZA SANITARNE PROIZVODE

Geberit je vodeća kompanija za sanitarne proizvode u Evropi sa sedištem u Švajcarskom gradu Rapperswil-Jona. Sa svojih 35 fabrika, od kojih je 6 van Evrope, i više od 12.000 zaposlenih u oko 50 zemalja, pokriva sve kontinente. Zahvaljujući svom uspešnom biznis modelu i kvalitetnim proizvodima koji su zadobili poverenje kupaca, Geberit iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate. Od 2004. godine Geberit ima predstavništvo i u Srbiji, Geberit prodaja d.o.o, koje pokriva Srbiju, Crnu goru i Severnu Makedoniju.

Istorijat

Sve je počelo 1874. godine. kada je Kaspar Melhior Gebert otvorio vodoinstalatersku radnju u gradu Rapperswil. Njegova dva sina, Albert i Leo, 1905. osmislili su prvi drveni vodokotlić koji je iznutra bio obložen olovom, sistem koji je koristio ovaj vodokotlić se u suštini koristi i danas. Ovaj vodokotlić koji je dobio ime „Phönix“ (Feniks), postavlja temelje za dalji razvoj Geberita. Serijska proizvodnja počinje 1909. godine. a 1916. se otvara fabrika.
1952. godine Geberit pravi prve vodokotliće od plastike što dovodi do značajnog uspona. Sledeće godine, ime „Geberit“ se registruje kao zaštitni znak i postaje ime kompanije.
1957. Geberit ulazi u tehnologiju odvoda, praveči sifone i ostale komponente od polietilena (PE).

1964. godina sigurno je jedna od najznačajnijih u Geberitovoj istoriji, te godine Geberit pravi prvi ugradni vodokotlić i tako postavlja nove standarde u sanitarnoj indusstriji i menja ondašnji izgled kupatila. Geberit ugradni vodokotlići do sada su instalirani preko milion puta i poznati su po svojoj pouzdanosti. 1972. za proizvodnju ugradnih vodokotlića počinje da sse koristi tehnologija duvanja plastike. Rezervoar je napravljen iz jednog komada, tako da je pouzdano vodonepropustan.
1970-ih Geberit otvara nove fabrike i sedišta u zapadnoj Evropi a širi se i u SAD, sa sedištem u Indijani.

1977. godine Geberit počinje proizvodnju instalacionih sistema što značajno širi ponudu proizvoda a 1978. predstavlja tuš WC Geberella. 90ih  godina Geberit otvara laboratoriju za testiranje proizvoda u Joni kao i prodajne centre i fabrike u ostatku Evrope a vrši i akvizicije drugih kompanija koje se bave snitarijama. 1999. godine Geberit uspešno izlazi na Švajcarsku berzu a početkom 2000-ih otvara sedište u Australiji i dodatno se širi u SAD. I dalje se razvija prisustvo u Evropi i otvara prodajni centar u Moskvi.

2004. godine Geberit postaje vlasnik kompanije Mapress, vodećeg proizvođača visokokvalitetnih cevnih sistema i rešenja za odvod od nerđajućeg čelika, ugjeničnog čelika i bakra
2008. izlaze serije tipki za aktiviranje Sigma 10, Sigma  20 i Sigma 50, kao i UP320, prvi ugradni vodokotlić koji se može instalirati bez alata. 2009. Geberit pokreće AquaClean program tuš wc šolja i daski

2010. i 2011. godine Geberit predstavlja Monolith module, element za zidni odvod tuša i DuoFresh modul za izvlačenje neprijatnih mirisa, a 2013. izlazi Geberit AquaClean Sela. 
2014. godine izlaze Sigma 70 tipke za aktiviranje i nova Omega serija vodokotlića, takođe, navršeno je 50 godina od prvog ugradnog vodokotlića.

Iz godine u godinu Geberit izbacuje novitete poput tuš kanalica, sistema pisoara, slavina, cevnih sistema (Silent Pro) kao i više serija sanitarija i kupatilskog nameštaja. 2019. izlazi Geberit ONE kupatilska serija koja savršeno dokazuje Geberitov moto DESIGN MEETS FUNCTION.
Geberit nastavlja da obogaćuje svoju ponudu inovativnim i kvalitetnim proizvodima i tako postavlja nove standarde.

Geberit ugradni vodokotlić

Održivi razvoj i ušteda prirodnih resursa

Održivost je oduvek bila važan deo identita Geberita. Veliki fokus je na očuvanju životne sredine i njenih resursa. Svi Geberitovi proizvodi su ekološki prihvatljivi i trajni. Pri njihovoj proizvodnji obraća se velika pažnja na smanjenje potrošnje vode i energije. Prve strategije za očuvanje životne sredine Geberit je osmislio još 80-ih godina prošlog veka, i do danas se proizvodni procesi kao i sami proizvodi unapređuju na ekološkom aspektu. Geberitova fabrika u Rušama u Sloveniji, prva je koja u potpunosti radi bez korišćenja fosilnih goriva.

Geberit ugradni vodokotlići i pisoari kao i wc šolje sa Rimfree i TurboFlush tehnologijom projektovane su sa ciljem maksimalne uštede vode kao najvažnijeg resursa naše planete.

Geberit fabrika u Sloveniji

Geberit proizvodi

Od 1905. i Feniksa pa do danas, Geberit je značajno proširio svoju pnoudu i sada pokriva svaki aspekat kupatila, vodovodnih i kanalizacionih sistema. Ipak, sinonim za Geberit i dalje su ugradni vodokotlići koji dolaze u 3 serije, Geberit Sigma, Geberit Delta i Geberit Omega, kao i njihove odgovarajuće tipke za aktiviranje. Geberit u ponudi ima i Mapress, Mepla i Volex sisteme cevi za vodu i PE-HD, Silent db20, Silent PP i Silent Pro sisteme kanalizacionih cevi, Geberit Pluvia sistem odvodnje kišnice sa krovova a tu su i:

Naravno tu je i nekoliko rešenja za tuš prostor: Sestra i Setaplano tuš kade, CleanLine tuš kanalice i zidni odvod tuša. U svojoj ponudi Geberit ima čak 10 serija sanitarija i  kupatilskog nameštaja od kojih svaka ima unikatan dizajn a sve dele kvalitet materijala i visoku funkcionalnost:

Pored ovih deset, tu je i nekoliko serija sa specijalnim namenama kao što su Geberit Bambini specijalno dizajniran za prostore u kojima borave deca i Geberit Selnova Comfort namenjen osobama sa invaliditetom.

Celokupan Geberit asortiman možete pogledati na našoj onlajn prodavnici.

Geberit instalacioni elementi
Geberit ONE
Geberit AquaClean