Tuševi u ravni poda

Tuševi u ravni poda

u Blog

Razmišljate li o unapređenju svog života?

Ukoliko je vaš odgovor pozitivan imam sjajan predlog za vas. Ukoliko je vaš odgovor negativan moj sjajan predlog i dalje važi.

Počnite spolja, izvan samih sebe, sve suprotno prenaglašenim savetima moderne psihologije. Počnite tako što ćete unaprediti vaš životni prostor, a pre svega tako što ćete se upotrebiti razmatrajući i razrađujući ovu ideju.

Kako vam zvuči WALK IN, takozvani tuš u ravni poda?

Na stranu trenutna popularnost, (mada moram vam skrenuti pažnju da će ova popularnost od trenutne brzinom svetlosti postati trajna, ili jednostavno standard) u pitanju je rešenje koje nudi toliko prednosti  da je poželjno sad i odmah. Navešću neke od tih prednosti.

WALK IN / tuševi u ravni poda su prostrani a ne zahtevaju puno prostora, kako god kontradiktorno delovalo na prvu loptu. Moguće je smestiti ih tamo gde su druga rešenja, poput kade ili tuš kabine neizvodljiva, a ne budimo lažno skromni, i prevaziđena su. Ne otpisujte ih zbog malog prostora. Naprotiv. Tada ozbiljno razmislite o njima. Konsultujte se sa profesionalcima. Ima ih raznih oblika i dimenzija i verujte mi, rešenje je uvek moguće naći.

Lako se čiste I održavaju. Svaki milimetar prostora vam je dostupan. Pregledni su. Potpuno ili delimično otvoreni, sa ili bez staklene ili panel pregrade.

Bezbroj stilova vam je na raspolaganju, pa možete da se poigravate I da kreirate sopstvenu estetiku.

Korak dalje prave odvažni dizajneri I smeštaju ih u prostorije poput dnevne ili spavaće sobe. Ukoliko još uvek niste spremni za tako nešto u redu je. Zadržaćemo se na kupatilu.

U stručnim krugovima WALK IN / tuševi u ravni poda smatraju se „High risk High reward“ opcijom (Veliki rizik velika dobit). Velika dobit je jasna. Zašto Veliki rizik? Gde se on krije?

Ukoliko se odlučite za WALK IN / tuš u ravni poda, bitno je da znate na šta posebno treba da obratite pažnju.

Naravno vaša će pažnja biti fokusirana na konačno rešenje, na ono što ćete videti, ali nemojte nikad smetnuti s uma da tu ima toliko sitnih i skrivenih detalja, a to sve da bi vaš konačni užitak bio potpun. Sad ćemo korak po korak proći kroz najvažnije potencijalno kritične tačke vašeg WALK IN / tuša u ravni poda.

Prilikom ugradnje treba imati u vidu da tuš u ravni poda iziskuje određenu debljinu poda, a zbog sifona koji se u ovom slučaju uzraduje u pod. Sifon može biti ugrađen i u zid, čisto da znate.

Takođe je izuzetno važno dobro naneti hidroizolaciju i koristiti posebne fuge.

Osim hidroizolacije presudno je dobro izvesti nagib ili pad odvoda koji osigurava da voda pravilno otiče i da se ne zadržava u tušu ili što je još gore da curi, u stvari da otiče tamo gde ne bi smelo. Ovaj korak zahteva veliku veštinu, preciznost i pažnju a glavnu ulogu ovde pored projektanta ima realizator projekta, izvođač radova.

Što se samog poda tiče imate dve opcije. Gola pločica ili posebna površina za tuširanje.

I stižemo do Geberita.

Geberit Setaplano tuševi u ravni poda
Geberit Setaplano tuševi u ravni poda

Geberit tuševi u ravni poda

Geberit, kao lider na tržištu sanitarne opreme nudi širok izbor površina za tuširanje.

Linija Geberit Setaplano izrađena je od kvalitetnog mineralnog materijala. Deluje kao saten, što nije varka. Geberit Setaplano pruža ugodan, topao i svilenkasto nežan osećaj pod nogama. Reč je o materijalu bez pora, koji je posebno otporan na klizanje a sama površina dolazi bez ivica u području odvoda što onemogućava nakupljanje prljavštine. Jasno vam je iz svega rečenog da instalacija zahteva ruku profesionalca.

Sledi Geberit Sestra. Elegantna i savršena kombinacija atraktivnog dizajna i preko potrebne funkcionalnosti. Odvod ne zauzima puno mesta. Voda se sakuplja i teče po kanalici koja se nalazi na tuš površini te dolazi do središnjeg dela odvoda. Ključni faktor u ovom slučaju je češalj koji se lako  vadi, što omogućava jednostavno uklanjanje nakupljene prljavštine a time olakšava čišćenje. Serija Geberit Sestra izrađena je od kompozitnog materijala na bazi prirodnog kamena i dolazi u tri moderne boje: bela, kamen siva i grafitno crna.

Još jedan momenat kod WALK IN / tuševa u ravni poda nudi vam mogućnost izbora između dve opcije.

Gde smestiti glavu tuša i mešač? Plafonsko rešenje estetski je možda primamljivije i vizuelno vise odgovara minimalističkom konceptu WALK IN / tuševa u ravni poda, ali ni klasične zidne varijante nisu otpisane niti su bez prednosti.

Osim do sada opisanih, vidljivih delova, postoje i oni nevidljivi ali funkcionalno neophodni, a to su cevne instalacije i odvodi, o kojima treba voditi posebno računa.

Geberit Sestra tuš kanalica
Geberit zidni odvod za tuševe u ravni poda.

Geberit odvodi za tuš

Geberit u svojoj ponudi ima i zidni odvod tuša u visini poda smešten iza zida, tako da se pločice postavljaju na celu površinu. Ovo rešenje takođe omogućava instalaciju podnog grejanja bez prekida. Jedino oku vidljivo u ovom slučaju je mali poklopac na zidu koji se može jednostavno ukloniti kako bi se očistio umetak i obliku češlja. Poklopac je dostupan u različitim završnim obradama površine i moguće je prekriti ga pločicama kako bi odgovarao dizajnu zida.

Geberit Cleanline je otvorena, higijenski gotovo savršena tuš kanalica. Geberit Cleanline sadrži umetak sa češljem koji sprečava začepljenje i izuzetno je jednostavan za vađenje i čišćenje. Geberit Cleanline nudi prilično veliki broj dizajnersko različitih rešenja, tako da možete da birate Geberit Cleanline 20, Geberit Cleanline 50, Geberit Cleanline 60 I Geberit Cleanline 80. Što se dimenzija tiče, moguće su razne kombinacije, širina ide do 160 cm, a postoji i mogućnost spajanja dve Geberit Cleanline kanalice.
Vi birate.

Postoji li neki detalj a koji nam je promakao?

Ideja WALK IN / tuša u ravni poda je da jednostavno, bez prepreka ušetate u prostor sopstvenog rasterećenja. Mislite o tome. Geberit je sva rešenja već smislio, vaše je da ih prilagodite sebi.

Tuševi u ravni poda

Ponuda tuševa u ravni poda