Geberit Citterio

Geberit Citterio – sanitarije i kupatilski nameštaj

u Blog

Geberit Citterio

Geberit Citterio serija kupatilskog nameštaja i sanitarija predstavlja vrhunski primer elegantnog i modernog dizajna kupatila. Osmišljena je i dizajnirana u saradnji sa poznatim italijanskim arhitektom i dizajnerom Antonijem Ćiterijem, po kome je i dobila ime. Ona oslikava njegov jedinstveni lični stil i u njoj se vidi njegov prepoznatljiv pečat. Geberitova serija Citterio kombinuje materijale poput sanitarne keramike, drveta i stakla i koristi se upečatljivim i neobičnim oblicima u svom vizuelnom identitetu. Boje koje karakterišu ovu seriju su crna i taupe koje se mogu videti na staklenim pločama vrata ili fioka ormarića za umivaonike i bež i smeđe-siva hrastovina na telima ormarića. Ove boje savršeno se slažu sa belim umivaonicima, WC šoljama i bideima od keramike. Sve ovo čini Citterio seriju vizuelno perfektnim rešenjem za kupatilo. Umetnički pristup dizajnu kupatila Citterio serije oduševio nas je a sigurni smo da će i vas.

Nežne ivice oblog Citterio nadgradnog umivaonika savršeno se naslanjaju na pravougaonu površinu ormarića za umivaonik, ovakva harmonija takođe se vidi kod klasičnih pravougaonih umivaonika sa oblom unutrašnjošću. Citterio ormarići za umivaonike poseduju dosta prostora za odlaganje a neki modeli poseduju i površinu za odlaganje koja je upečatljivo ulegnuta od ostatka površine i podeljena pregradom na dva dela radi lakše organizacije. Ova rešenja su elegantno uklopljena tako da ne narušavaju dizajn ormarića. Ovo još jednom dokazuje poznati Geberitov slogan „DESIGN MEETS FUNCTION“. Za one kojima je potrebno još prostora tu su visoki bočni ormarići, sa staklenim vratima ili ogledalom, izbor je na vama. Ovu celinu zatvaramo sa Citterio ogledalom sa osvetljenjem. Samo ogledalo nalazi se unutar drvenog rama koji se dizajnerski savršeno uklapa sa ostatkom kupatila. 

blogSlika7

Geberit Citterio WC šolja i bide

Sa druge strane imamo verovatno najvažniji element svakog kupatila, WC šolju. Citterio WC šolja veoma je interesantnog dizajna. U celini sa Softclose WC sedištem pravi prelep oblik zakrivljene linije. WC šolja dolazi u podnoj i konzolnoj varijanti. Obe su Rimfree, tj. bez ivica. Time se otklanjaju teško dostupna mesta koja omogućuju skupljanje bakterija i ostalih prljavština kao i stvaranje neprijatnih mirisa. Ovako je higijena uvek na visokom nivou i čišćenje se višestruko olakšava, ovi faktori su ujedno i najvažniji prilikom izbora WC šolje. Uz svaku WC šolju potrebna vam je i tipka za aktiviranje ispiranja, njih možete videti ovde. Pored WC šolje tu su i takođe veoma korisni podni i konzolni bide sa skrivenim kačenjem koji zaokružuju Citterio kupatilo.

Proizvodi iz serije Citterio

Na našoj onlajn prodavnici možete naći kompletnu Geberit Citterio ponudu. Takođe možete pronaći i sve ostale Geberit serije kupatilskog nameštaja i sanitarija i svih ostalih elemnata koji su vam potrebni za kupatilo.